Lifestyle Yoga

De pracht van Prana

Je vitaal, sterk en gezond voelen. Veerkracht voelen in elke vezel van je lijf. Motivatie voelen stromen. Gerevitaliseerd. Vol leven. Energie hebben om de dingen te doen die je wil doen.

In yoga heeft dat allemaal te maken met Prana.
Prana betekent vitale levensenergie. Het is de levensenergie die je nodig hebt om te kunnen bestaan. In Oosterse stromingen staat Prana ook wel bekend als Chi of ki: Tai Chi, Qi Gong, Kundalini Yoga en Reiki zijn hier voorbeelden van.

Het meest interessante is dat je levensenergie zélf kunt manipuleren in de goede zin van het woord. Je zou yoga dus ook kunnen omschrijven als het ‘managen’ van prana!

Aangezien de energie van de lente meer ‘yang’ is, is dit een uitstekend moment de energie van groei overal om ons heen te gebruiken om ook mentaal en spiritueel te groeien. Door zoveel mogelijk blokkades op te heffen kan de levensenergie beter door je lijf stromen.

Je stroom van energie wordt beïnvloed door alles wat je meemaakt in het leven en hoe je daar op reageert. Zo kunnen er blokkades ontstaan door opgekropte emoties, zoals woede, verdriet, onverwerkte rouw of stress. Deze vormen plekken in je lichaam, waar de energie niet goed meer door kan stromen. Ook fysiek kun je dit voelen door bijvoorbeeld chronisch gespannen spieren, pijntjes en steeds terugkerende kwaaltjes. Of mentaal: je voelt je somber, neerslachtig, bekrompen.

we leven in een oceaan van levensenergie
alles is ervan doordrongen
er is een overvloed aan!

Wil je deze lente graag meer levensenergie?
Je bent van harte welkom op de yogareeks Meer Energie die start op 20 april.

About the Author

Sigrid

Sigrid is psycholoog en yogaleraar. Zij is certified Kundalini Yoga, Slow Yoga, Restorative Yoga en Traumasensitieve Yoga Teacher en gek op het buitenleven.

Vind je misschien ook leuk

Geef een reactie