We ademen allemaal. Als we dat niet doen, gaan we dood, dat is eenvoudig. En toch, ademen is veel meer dan dat alleen. Patroon, frequentie, diepte … allemaal dragen ze bij aan de bioritmes van ons lichaam en ons gevoel van geluk en tevredenheid. We zijn ons meestal niet bewust van ademhalen, we ‘ademen gewoon’. Daarin schuilt het verschil tussen ademhalen en pranayama. Bij het ademen nemen we lucht in, maar ook prana (levenskracht) en pranayama is de wetenschap van het ademhalingsbewustzijn: ademen geeft ons leven, maar pranayama geeft ons kwaliteit van leven.

Het goede nieuws is: je kan de beweging van die levenskracht zelf regelen door het gebruik van specifieke technieken. En het leren manipuleren van jeademhaling heeft talloze voordelen: je verbetert je vitaliteit, je krijgt meer controle over je leven en kan je zelf in een staat van kalme, gerichte kracht brengen.

Zo leer je in deze workshop je niet alleen goed ademen, je leert ook adempatronen die nuttig zijn voor het oplossen van mentale, emotionele en fysieke problemen die we allemaal tegenkomen zoals angsten, zorgen, rusteloosheid, lage energie, zelftwijfel,… Je krijgt met filmpjes, helder materiaal en oefeningen een levendig en duidelijke inzicht in hoe de adem werkt. Je ervaart zelf heel duidelijk wat de verschillende effecten zijn van uiteenlopende ademhalingspatronen.

Na de workshop ga je naar huis met een hand-out van verschillende ademhalingstechnieken die je ook hebt geoefend in de workshop. Je hebt voldoende informatie om te bepalen welk ademhalingspatroon je moet gebruiken om een bepaald probleem aan te pakken of net iets te versterken (bijvoorbeeld het verhogen van de energie, het verbeteren van de mentale helderheid of ontgiften).

Een kracht zo sterk, een directe route naar de wonderen van je bewustzijn. De diepste zielsverbinding. Vrede, stilte, hier en nu, gecentreerd.

We zitten niet de hele dag, er zal ook aangepaste en aangename beweging zijn. Als het weer het toelaat maak je ook buiten een breathwalk. De workshop eindigt met 30 minuten Gong-ontspanning.

Voor wie?
  • Iedereen die geïnteresseerd is in een betere levenswaliteit, want adem is niets minder dan dat: cruciaal voor je levenskwaliteit en geluk
  • Je hebt geen ervaring nodig
  • Meer ervaren mensen zullen in deze workshop hun pranayama verdiepen en verbreden: bandha’s (locks), vayus en tattva’s, magnetisch veld, subtiel lichaam, stimuleren van de hypofyse- en pijnappelklier,…
Inschrijven

Je bijdrage voor deze workshop bedraagt 110 €

Hierin is ingebrepen:

• Begeleiding door psycholoog en yogalerares Sangeeta

• Een heerlijke vegetarische lunch vol prana 🙂

• Ademhalingsoefeningen-bundel voor thuis

• Snacks: fruit en huisgemaakte versnaperingen

• Thee en water

Om in te schrijven, stuur een mailtje naar sangeeta@blissyoga.be

Waar

We verblijven in Villa Varia bij Leuven, een bijzondere plek met een bijzondere sfeer

Datum

Op dit moment is er nog geen ‘Zachte Zondag’-workshop gepland.

Stuur een mailtje naar sangeeta@blissyoga.be om op de hoogte te blijven en als eerste te kunnen inschrijven.