Een waardevolle samenwerking tussen Motion Center en Bliss Yoga.

Je hebt een burnout of je voelt dat je er dichtbij zit.

Of je herstelt er momenteel van. Opgebrand, uitgeblust en uitgeput. Je kan je moeilijk ontspannen. Je voelt je emotioneel, cynisch, soms ervaar je gevoelens van zinloosheid. Je voelt dat je hulp kan gebruiken om eruit te geraken. Je zoekt ondersteuning.

Je wil graag jezelf helpen, maar weet niet goed waar te beginnen.

Burnout is lichamelijke, mentale en emotionele uitputting veroorzaakt door langdurige betrokkenheid bij emotioneel stressvolle situaties. Het lichaam ervaart te veel stress, krijgt niet genoeg hersteltijd en stopt met goed functioneren.

Gelukkig is deze gezondheidscrisis niet alleen te voorkomen, maar kunnen lichaam en geest ook in optimale staat hersteld worden.

Het doel van dit traject is om je te helpen herstellen van burnout door weer terug bij jezelf te komen. Naar je lichaam luisteren, jezelf en je valkuilen leren kennen, je mind en geest leren tot rust brengen, voorkomen en krachtige tools krijgen om te ontspannen, herstellen, op te laden en opnieuw je vuurtje aan te wakkeren én brandend te houden.

Zodat je nooit meer opbrandt. Want een burnout is nooit een doodlopende weg.

WAT IS HET EIGENLIJK?

We gaan als het ware ‘op reis’ met een groepje. Het traject is een combinatie van yoga, diepe ontspanning, ademwerk, meditatie, therapeutische oefeningen, groepssessies en oefeningen voor thuis.
De fysieke oefeningen zijn voor iedereen haalbaar. Je hebt geen voorkennis nodig, we werken opbouwend en steeds op maat van de groep en er is uiteraard aandacht voor rust en alle aandacht voor je eigen grenzen.

We werken in een kleine groep.

De sessies omvatten Kundalini Yoga, Restoratieve Yoga, Traumasensitieve yoga, Whole Body Focusen, ademhalingsoefeningen, meditatie, mindfulness, therapeutische oefeningen en oefeningen voor thuis.

VOOR WIE?

als je…

 • helemaal wil of moet tot (leren) tot rust komen
 • een periode doormaakt van grote stress of druk
 • herstellend bent van burnout of je voelt dat je een burnout nadert
 • meer inzicht wil in je burnout
 • mentaal, fysiek of emotioneel uitgeput bent
 • jezelf wil helen

BEGELEIDING

Je wordt begeleid door Sigrid (Sangeeta) Vandenweghe, erkend psycholoog en yogalerares. Sigrid heeft een succesvolle praktijk in de yogische en lichaamsgerichte therapie en geeft ook yogalessen, workshops en retreats.

PRAKTISCH & INSCHRIJVEN

Deze reeks omvat 10 sessies op vrijdagochtend, telkens van 9:30 u – 11:15 u, van januari tot maart: 17 januari, 24 januari, 31 januari, 7 februari, 14 februari, 21 februari, 6 maart, 13 maart, 20 maart, 27 maart

Je schrijft in voor het gehele traject, je bijdrage voor de gehele reeks is 399 euro.

Hierin is alles inbegrepen: de 10 sessies, oefeningen voor thuis, de therapeutische oefeningen en alle materialen.

Alle ziekenfondsen voorzien een (gedeeltelijke) terugbetaling voor yoga. Stuur me een mailtje en je krijgt alle informatie.

Om in te schrijven, stuur een mailtje naar sigrid@yogapsycholoog.be
De plaatsen zijn beperkt om jou alle aandacht te geven. We vragen je ook om vooraf een vragenlijst in te vullen, zodat we heel gericht kunnen gaan werken.

Natuurlijk mag je ook vrijblijvend contact opnemen als je nog met vragen zit!

Waar?

 • In het centrum van Tienen bij Motion Center met alle ruimte en een prachtige energie
 • Er is een grote en gratis parking
 • Met de bus heel makkelijk te bereiken, Halte ‘Atheneum’

PROGRAMMA

 • 17 januari – Startdag: kennismaking, de 3 dimensies van burnout, wat zijn jouw signalen?
 • JanuariWat zegt je lichaam? We werken op 3 aspecten van burnout: uitputting / concentratie / niet kunnen ontspannen. Yoga en meditatie, huiswerkoefeningen
 • Februari: De gevoelensmolen. We werken intensief op de andere 3 aspecten van burnout: emoties / zinloosheid / negativiteit & cynisme. Je valkuilen. Je waarden. Je grenzen. Eerlijk zijn met jezelf.
 • Maart: Zet jezelf op weg. Strategieën voor meer balans, jouw zelfzorgplan voor de toekomst, prioriteiten en jouw buddy!