Je hebt een burnout of je voelt dat je er dichtbij zit. Of je herstelt er momenteel van. Opgebrand, uitgeblust en uitgeput. Je kan je moeilijk ontspannen. Je voelt je emotioneel, cynisch, soms ervaar je gevoelens van zinloosheid. Je voelt dat je hulp kan gebruiken om eruit te geraken. Je zoekt ondersteuning. Je wil graag jezelf helpen, maar weet niet goed waar te beginnen.

Je kàn jezelf helpen en yoga-therapie bij burnout kan hierbij een steun zijn.

Het doel van deze yogatherapie is om je te helpen herstellen van burnout door weer terug bij jezelf te komen. Naar je lichaam luisteren, jezelf leren kennen, valkuilen voorkomen en krachtige tools om te ontspannen, herstellen, op te laden en opnieuw je vuurtje aan te wakkeren én brandend te houden.

Zodat je nooit meer opbrandt.

Wat?


Dit is een yogatherapie-reeks. In deze therapie ga je niet ‘zomaar yoga doen tegen stress’, maar ga je in een proces van inzicht, een nieuw evenwicht en zelfzorg stappen. Je doet dit ook niet alleen, tijdens de therapie ga je als het ware ‘op reis’ met een groepje. Het is dus een combinatie van yoga, diepe ontspanning, ademwerk, meditatie, therapeutische oefeningen, groepssessies en oefeningen voor thuis.
De fysieke oefeningen zijn voor iedereen haalbaar. Je hebt geen voorkennis nodig, we werken opbouwend en steeds op maat van de groep en er is uiteraard aandacht voor rust en voor je eigen grenzen.

Voor wie?


Iedereen die ‘iets’ voelt kriebelen bij het lezen van deze tekst.
Het is niet aan mij om dat te bepalen…Wat zegt je intuïtie?


Begeleiding

Je wordt begeleid door Sigrid (Sangeeta) Vandenweghe, erkend psycholoog en yogaleraar. Sigrid Sangeeta heeft een succesvolle praktijk in de yogische en lichaamsgerichte therapie en geeft ook yogalessen, workshops en retreats.

Prijs


Het is mijn wens dat dit toegankelijk is en daarom houden we deze sessies zo democratisch mogelijk en eten we ’s middags een eenvoudige maar lekkere vegetarische maaltijd – van bij de fantastische 3L Buurtkantine (saladebokaal, brood en soep)
Je betaalt alleen voor mijn tijd in de voorbereiding en mijn volledige aandacht, de zaalhuur en lunch, drinken & snacks.

Je bijdrage is 325 euro voor de 4 dagen therapie (drie halve en één volledige dag), alle thuisoefeningen en handouts, 1x een eenvoudige maar gezonde lunch op de ‘volledige dag’, water, thee en fruit op alle dagen. Je kan je bijdrage in kleine stukjes betalen als dat jou beter past. Of contacteer me als dat ook geen optie is, er is altijd een oplossing!

Terugbetaling mutualiteit


De meeste ziekenfondsen voorzien een (gedeeltelijke) terugbetaling omdat de sessies door een erkend psycholoog worden gegeven. Stuur me een mailtje en je krijgt alle informatie.

Inschrijven


Om in te schrijven, stuur een mailtje naar


sigrid@yogapsycholoog.be


De plaatsen zijn beperkt om jou alle aandacht te geven. Ik vraag je ook om een vragenlijst in te vullen, zodat we heel gericht kunnen gaan werken.

Waar

  • In het centrum van Tienen in de pop up yogastudio het Oud-College met alle ruimte en een prachtige energie
  • Er is een grote parking aan de Kazerne
  • Met de bus heel makkelijk te bereiken, Halte ‘Grote Markt’

Programma

  • 17 maart 9-12 u: Startdag: kennismaking, de 3 dimensies van burnout, wat zijn jouw signalen?
  • 24 maart van 9-12 u: Wat zegt je lichaam? We werken op 3 aspecten van burnout: uitputting / concentratie / niet kunnen ontspannen
  • 7 april van 9-16:30 u: De gevoelensmolen. We werken intensief op de andere 3 aspecten van burnout: emoties / zinloosheid / negativiteit & cynisme. Je valkuilen. Je waarden. Je grenzen. Ego. Radicaal eerlijk zijn met jezelf.
  • 28 april van 9-12 u: Terugkomdag met strategieën voor meer balans, jouw zelfzorgplan, prioriteiten en buddies!