De lente. Een moment van zuivering, wedergeboorte en groei. En van verandering en vernieuwing. Tijd om de boel eens binnenste buiten te keren en aandachtig kijken wat niet meer zinvol is, te zuiveren en te laten gaan en … plaats te maken voor nieuwe dingen.

Een retreat vol liefdevolle aandacht voor jezelf. Een innerlijke poetsbeurt – fysiek en emotioneel- waardoor je opnieuw kan stralen van binnenuit.

Met een fantastisch programma en heel veel liefde, steun en warmte versterkt dit detoxweekend je natuurlijk herstellende vermogen en levenskracht.

Wat

Wij bieden je een volledig verzorgd retreat, waarin je door middel van een detox-dieet, yoga, meditatie, een leverpakking, klankbad, sauna en groepssessies de tijd krijgt om je helemaal te resetten.
We focussen niet alleen op de fysieke detox maar ook emotioneel en mentaal, beiden gaan immers hand in hand.

Het retreat is méér dan een 60 uren-detox. We zullen er samen naartoe leven, zodat je voorbereid bent voor de grote schoonmaak.  Je mag een wekelijkse mail verwachten vanaf 3 weken voor het retreat.

Waar

Het retreat vindt plaats op het prachtige domein van De Heerlijckyt van Elsmeren.
De Heerlijckyt is een wondermooi landgoed met 23 ha natuur, een heel pure keuken, hartelijk onthaal en een fantastische yogaruimte die uitkijkt op de tuin. Een bijzondere plek waar niet alleen lichaam, maar ook hoofd, hart en ziel gevoed worden.

De Heerlyckyt

Wat mag je verwachten

Verwacht geen detoxweekend waarin het draait om calorieën en gewichtsverlies maar vooral loslaten wat je niet meer dient, zowel lichamelijk als mentaal. Waar je inspiratie gaat opdoen voor een gezondere levensstijl, en waarin je je bewust wordt van patronen en gaat voelen welke je echt wilt doorbreken. Ben je toe aan een lichamelijke en geestelijke grote schoonmaak, dan is dit weekend echt wat voor jou!
Je hebt geen eerdere ervaring met yoga of meditatie nodig, alle sessies worden zorgvuldig begeleid.


Groen eten

Tijdens het retreat volg je het groene dieet, daarbij eet je enkel groene groenten en fruit en een aantal soorten zaden en oliën. Je zal geen honger hebben, het groene dieet is niet bedoeld om af te vallen. Het gaat je wel helpen om helder te worden, klaar te zien, je te zuiveren en lichter te maken maar ook om heel bewust naar je eigen obstakels en onbewuste mechanismen te kijken. Je krijgt salades, soepen, sappen en ook gewoon heerlijk warm groen eten.

Yoga

Je doet veel yoga tijdens het retreat, met specifieke aandacht voor ontgiftende oefeningen voor de lever, huid, nieren, klieren en darmen. Kundalini Yoga is een erg krachtige vorm van yoga, je zal vrijwel onmiddellijk resultaat voelen van de oefeningen. We werken met de energie van de lente.

Meditatie

De geest reinigen van gedachtenpatronen die niet je hoogste doel dienen. Mentale verfrissing voor nieuwe groei en inspiratie. In de meditaties is er specifiek aandacht voor thema’s als loslaten, het onderbewuste leegmaken, zuiveren en een frisse start.

Groepssessie

Op zaterdagavond wordt er een groepstherapeutische sessie begeleid rond het thema schaamte. Je doet mee als je daarvoor voelt, je mag natuurlijk ook me-time nemen op dat moment. Op zondagavond nemen we afscheid met een kampvuurceremonie. Doorheen het retreat worden je ook schrijfoefeningen aangeboden, ook dit is optioneel.

Leverpakking

Op zaterdag krijg je een detox-leverpakking. Dit doe je zelf en onder begeleiding. Door de pakking van 45 minuten met groene klei wordt je lever aangezet beter te ontgiften. Tijdens de pakking doezel je heerlijk weg met zachte muziek.

Klankbad

We sluiten het weekend af met een ontspannende sessie met klank(schalen). Knus liggend op een matje en onder een deken, laat je de klanken tot bij je komen. Vul jezelf met stilte en rust. De klanken bundelen je aandacht en je bewustzijn zweeft op de golf van de klank tot in de oneindigheid van de stilte. Vermoeidheid, spanning en stress kunnen oplossen. Er ontstaat diepe ontspanning.

Beweging

We maken ook een stiltewandeling óf een fietstocht, dat bepalen we op het weekend zelf op basis van jullie energie!

Begeleiding

Het retreat wordt begeleid door Sangeeta, yogalerares en psycholoog. Sangeeta geeft met Bliss Yoga yogalessen, retreats en workshops en heeft ook praktijk als yogapsycholoog.

Het klankbad wordt verzorgd door Greet Van Laer van Kazana Sahari – Kleuren in Klank. Greet geeft ontspannende klanksessies op verschillende locaties in Leuven, Aarschot en Brussel en volgt momenteel opleiding in Shiatsu.

Reacties van deelnemers

 • Een complete ‘de-stress’ voor lijf, hoofd en ziel. Ik kom volgend jaar terug
 • Het thuis-gevoel…ik heb me het hele retreat op mijn gemak gevoeld en kon helemaal mezelf zijn
 • Ik heb ongelooflijk genoten van dit retreat. Wat een fijne groep en wat een fantastische begeleiding!
 • Het voelde “echt”. Sangeeta is authentiek en geeft haar hele hart.
 • Fijne overgangen en opeenvolgingen van activiteiten. Fijne, open sfeer en schitterende locatie
 • Ik voel me dankbaar voor zoveel. Sangeeta is inspirerend, authentiek, warm, liefdevol.
 • Ik dacht dat we salades gingen eten maar het eten was gewoon fantastisch lekker en gevarieerd 🙂

Programma

Het retreat begint op vrijdagnamiddag om 17:30 u en eindigt zondagavond om 17 u.
Op vrijdag, de dag van aankomst, ontvang je alle praktische informatie over je verblijf en de invulling van het retreatprogramma. Gedurende het retreat doorloop je samen met de andere deelnemers het gehele programma.

Een belangrijk onderdeel van het detox-programma zijn de opbouw en afbouw ervan. Voorafgaand aan het retreat ontvang je alle info voor de afbouw naar het groene dieet. Uiteraard ontvang je ook advies voor de opbouw na de detox retreat zodat je je normale voedingspatroon weer langzaam op kunt bouwen.

Prijs & inschrijven

Je bijdrage voor het retreat is 469 €.
Deze prijs is op basis van 2 en 3-persoons kamers. We delen je dan in op een kamer met een andere deelnemer(s) van gelijke sekse. Je mag natuurlijk ook delen met een vriend(in).
Mocht je toch liever een kamer voor alleengebruik willen, dat kan, dan is je bijdrage 511 €.

Je bijdrage is all-in:

 • Voorbereidende detox-instructies voorafgaand aan het retreat
 • Twee overnachtingen
 • Vier keer per per dag detox-eten
 • Alle yogalessen & meditaties: dagelijks intense yogalessen voor elk niveau met meditatie en ademwerk.
 • Een leverpakking
 • Een klankbad met live muziek van 1 u
 • Onbeperkt detox-kruidenthee en water
 • Therapeutische sessie en schrijfoefeningen
 • Wandeling of fietstocht
 • Onbeperkt gebruik van alle ruimtes in het kasteel en buiten, inclusief sauna
 • Nazorg en afbouw van de detox

Om in te schrijven, stuur een mailtje naar sangeeta@blissyoga.be.
Je kan gespreid betalen als je dat wil.
Als je nog vragen hebt, neem gerust contact op.

Detailprogramma

Dit programma is een suggestiekaart! Het is vrij intensief, maar het staat je helemaal vrij om al dan niet aan een dagdeel deel te nemen.

Vrijdag

17:30 – 18:00 Aankomst, check in & verdeling kamers
18:00 – 19:00 Samen landen en overlopen programma. Intentie zetten
19:00 – 20:00 Diner
20:30 – 21:30 Avondmeditatie

Zaterdag

07:00 – 08:00 Ochtendyoga
08.00 – 09.00 Ontbijt
09.00 – 11:30 Yoga & Meditatie
11:30 – 12:30 Vrij te besteden / rust
12:30 – 13:30 Lunch
13:30 – 15:00 Yoga & Meditatie
15:00 – 16:30 Vrij te besteden + vieruurtje
16:30 – 18:00 Wandeling / Fietstocht
19:00 – 20:00 Diner
20:30 – 21:30 Groepssessie

Zondag

07:00 – 08:00 Ochtendyoga
08.00 – 09.00 Ontbijt
09.00 – 11:30 Yoga & Meditatie
11:30 – 12:30 Leverpakking
12:30 – 13:30 Lunch
14:00 – 16:00 Yoga & Klankreis
16:00 – 16:30 Vieruurtje
16:30 – 17:00 Kampvuurceremonie en afsluiting van het retreat

Let op: Na je betaling is je inschrijving definitief en niet altijd volledig terugbetaalbaar, zie hierovoor onze Algemene Voorwaarden