Loslaten – groepslessen

Loslaten – groepslessen

Heeft er ooit al eens iemand tegen jou gezegd “ach, laat het los”?
En hoe voelde jij je toen? Waarschijnlijk niet echt opgelucht of begrepen.
“Laat maar los” is het slechtste advies ooit. Want het helpt totaal niet.

En toch is het goed om los te laten.

Je kan alleen verliezen waar je aan vastklampt

De Buddha

hoe dan?

We kunnen onaangename dingen niet magisch wegtoveren.
Daarom is de instructie ‘laat toch los’ verwarrend en frustrerend.
Maar er is wèl een weg. Met yoga en meditatie leer je twee dingen:

  • jezelf toestaan ​​om gewoon te voelen wat er is, met eerlijkheid en bereidheid
  • je focus te verleggen naar iets dat vrij en gezond is

Waar je je tegen verzet, blijft bestaan

Carl Jung

In veel gevallen kun je een situatie niet loslaten, maar je kunt wél leren om los te laten wat als gevolg daarvan in je mind en lichaam gebeurt.
Dan kies je om je reactiviteit los te laten: het steeds maar reageren op wat zich aandient in een eindeloze actie-reactiecyclus.

Het gaat over niet-vastklampen en tegelijkertijd niet-wegduwen: je nodigt alles uit terwijl je tegelijkertijd elke drang om te reageren afleert.

Het leven lijkt veel op het vasthouden van een gloeiend hete pot in je blote handen …. het doet pijn! Yoga is beseffen dat je die pot kunt loslaten.

En de herfst is de beste tijd om dat te doen.

boom in de herfst

Een boom in de herfst vormt de inspiratie voor deze yogareeks. De boom bespaart energie en laat onnodige bagage los. In de winter rotten de gevallen bladeren en vormen ze compost die op haar beurt de boom voedt. En als de lente dan komt, ontvouwen nieuwe knoppen zich tot frisgroene bladeren.

Dit proces van loslaten stelt je in staat om een ​​gevoel van fysieke en mentale ruimte in je leven te creëren. Loslaten gaat over het vrijmaken van een ruimte, een space. Ook om het accepteren van de tijdelijkheid en de vergankelijkheid van alles.

je eigen laboratorium

Yoga en meditatie kunnen zo een soort laboratorium worden waar je leert aanwezig te zijn bij je gevoelens en tegelijkertijd je reactie erop los te laten. Na verloop van tijd kun je door oefening ontdekken hoe je vollediger aanwezig kunt zijn met een breder spectrum aan ervaringen – van de meest heerlijke tot de meest onbevredigende! – met een geest en een lichaam die steeds minder vastklampen en vasthouden.

De basis in deze lessen is Kundalini Yoga & meditatie, aangevuld met andere yogatypes en meditatievormen als de les daarom vraagt.

wanneer en waar is het les?

Het is les op

  • woensdagavond om 20 u in Tienen (VOLZET)
  • zaterdagochtend om 9 u in Tienen

Telkens in de prachtige kerk van Grimde in Tienen
Het adres is Kerkstraat 2, 3300 Tienen en er is parking rondom de kerk.
We zijn heel blij en dankbaar dat er yogales kan plaatsvinden in deze herbestemmingskerk!

Een les duurt 75 minuten. Je brengt een matje mee als je er één hebt, een dekentje en water. Er zijn ook matjes en kussens in de zaal als je dat wil.

Als je inschrijft voor de reeks groepslessen, krijg je ook de opname van de online les, die op woensdagochtend gegeven wordt. Voor als je eens niet in de groepsles kan aansluiten!

begeleiding

Ik ben Sigrid, geschoold als klassiek psycholoog & herschoold naar holistisch en nutritioneel psycholoog en yogaleraar.
Ik ben elke dag bezig met mentale gezondheid als hulpverlener die yogales geeft en als yogalerares die therapie geeft.

Ik ben boeddhist.

Ik leg voor mijn cliënten en studenten altijd de brug tussen de nieuwste wetenschappelijke mind-body inzichten en de Oosterse wijsheden. Uiteraard zijn het Boeddhisme en de yogische teachings mijn basis.
Ik hou van complexe dingen maar maak de dingen graag eenvoudig en helder.

voor wie?

Voor iedereen, want we houden allemaal vast (ik ook).
Je hebt geen ervaring met yoga of meditatie nodig, we beginnen elk seizoen steeds ‘vanaf nul’.

je bijdrage

Je bijdrage voor de 10 lessen is 150 €.

Je ontvangt ook de opname van de online les, die op woensdagochtend gegeven wordt. Voor als je eens niet in de groepsles kan aansluiten (enkel als er voldoende inschrijvingen zijn voor de online les wordt deze gegeven).

Als het moeilijk voor je is om dit in 1 keer te betalen, neem aub contact op & we vinden een oplossing! Ook losse lessen zijn mogelijk.

inschrijven

waarom is een les nu goedkoper dan de voorbije seizoenen?

Omdat het fijn is dat er iets goedkoper wordt!

Het zit zo: de voorbije seizoenen hadden we yogalessen over onder andere Innerlijke Rust, Mentale Gezondheid, Prana… Daar hoorde telkens uitgebreide en toegepaste yogische teachings bij die je ontving in je mailbox, vergezeld van een wekelijks werkboek. In deze reeks over loslaten gaat het heel erg over de ervaring zelf, niet over het lezen over loslaten (dat zou wel té makkelijk zijn).
Omdat ik daardoor minder uren werk heb, betaal jij minder.
Dat is logisch & eerlijk.

data

Het is groepsles op deze woensdagen om 20 u:


21 september 2022, 28 september 2022, 5 oktober 2022, 12 oktober 2022, 19 oktober 2022, 29 oktober, 9 november 2022, 16 november 2022, 23 november 2022 en 30 november 2022

Het is groepsles op de volgende zaterdagen om 20 u:

24 september 2022, 1 oktober 2022, 8 oktober 2022, 15 oktober 2022, 22 oktober 2022, 29 oktober 2022, 12 november 2022, 19 november 2022, 26 november 2022 en 3 december 2022

inschrijven