Mediteren van winter naar lente

Mediteren van winter naar lente

Na maanden van naar binnen keren, van winterslaap en rust, begint het leven in de natuur op gang te komen. 
Misschien zie je alleen de kleinste hints van leven boven de oppervlakte (sneeuwklokjes!), maar in de duisternis beginnen nu echt dingen te bewegen.

Ook in mezelf voel ik een nieuwe stroom opwellen, een uitnodiging om weer samen te komen voor meditatie. Op 1 februari vieren we Imbolc (‘in de buik’), het moment waarop de eerste tekenen van de lente zich voorzichtig laten zien. Onder de grond, in de buik, gebeurt van alles terwijl het boven de grond nog vriest, sneeuwt en koud is.

Imbolc is van oorsprong een feest van voorbereiding: je maakt het land zachtjes klaar zodat het vruchtbaar is voor alles wat je wil zaaien. Je eert de nog verborgen krachten en wakkert deze zachtjes aan. Het staat symbool voor de levenskracht die ons van het winters dieptepunt weer naar de lente voert.

Je kan het zien als ‘voorwerk’ voor een vruchtbare lente, het aanwakkeren van de levensvonk.

We komen 7 woensdagavonden samen om te mediteren, van Imbolc op 1 februari tot vlak voor Ostara, de lente-equinox. Elke woensdag is er een andere meditatie, we bewegen zo mee met de energie en het toenemende licht: van het reflecterende van het donkere seizoen langzaam naar de periode van nieuwe groei.

Praktisch

  • We komen samen op Zoom om 20 u op woensdagavond van 1 februari t.e.m. 15 maart
  • De meditaties zijn rustig en kalm van aard en je hebt geen ervaring nodig
  • Elke week krijg je ook een klein ritueel dat je thuis kan doen om deze zeven weken naar de lente kracht bij te zetten
  • Alle meditaties worden opgenomen en je krijgt telkens na de sessie de opname
  • Je bijdrage is 100 euro voor de gehele reeks van 7 weken. Is dat moeilijk voor jou om in één keer te betalen? Mail me en we regelen het.