Meer Energie! – zaterdagles

Meer Energie! – zaterdagles

Je vitaal, sterk en gezond voelen. Veerkracht voelen in elke vezel van je lijf. Motivatie voelen stromen. Gerevitaliseerd. Vol leven. Energie hebben om de dingen te doen die je wil doen.

In yoga heeft dat allemaal te maken met Prana.
Prana betekent vitale levensenergie. Het is de levensenergie die je nodig hebt om te kunnen bestaan. In Oosterse stromingen staat Prana ook wel bekend als Chi of ki: Tai Chi, Qi Gong, Kundalini Yoga en Reiki zijn hier voorbeelden van.

Het meest interessante is dat je levensenergie zélf kunt manipuleren in de goede zin van het woord. Je zou yoga dus ook kunnen omschrijven als het ‘managen’ van prana!

de pracht van prana

In 10 lessen gaan we met Kundalini Yoga aan de slag voor meer Prana. Of beter gezegd: voor het pranische lichaam, ons energetisch lichaam dat de prana omvat.

Aangezien de energie van de lente meer ‘yang’ is, is dit een uitstekend moment de energie van groei overal om ons heen te gebruiken om ook mentaal en spiritueel te groeien. Door zoveel mogelijk blokkades op te heffen kan de levensenergie beter door je lijf stromen

hoe minder blokkades en hoe meer levensenergie, hoe vitaler, sterker en gezonder je bent

Je stroom van energie wordt beïnvloed door alles wat je meemaakt in het leven en hoe je daar op reageert. Zo kunnen er blokkades ontstaan door opgekropte emoties, zoals woede, verdriet, onverwerkte rouw of stress. Deze vormen plekken in je lichaam, waar de energie niet goed meer door kan stromen. Ook fysiek kun je dit voelen door bijvoorbeeld chronisch gespannen spieren, pijntjes en steeds terugkerende kwaaltjes. Of mentaal: je voelt je somber, neerslachtig, bekrompen.

we leven in een oceaan van levensenergie
alles is ervan doordrongen
er is een overvloed aan!

Er zijn 10 groepslessen van telkens 75 minuten, van eind april tot juni, elke zaterdag om 9 u.

in deze reeks

Wat is prana? Het pranische lichaam. De basis van goed ademhalen: diepte en lengte.
Je reserve -levensenergie aanleggen. Prana & overvloed/ Pranische centra in het lichaam. De verschillende soorten pranayaam. Prana & Apana. Nadis & de relatie tot de chakra’s. Wat zijn je Vayus? Mantra’s voor levensenergie.

veel ademwerk

We doen veel, heel veel ademwerk of pranayaam in deze lessenreeks zodat je zelf een toolbox kan samenstellen om de juiste pranayaam op het juiste moment te kunnen gebruiken.

Want de voordelen van meer prana ontdek je pas als je van de mat af bent, in het leven zelf!

begeleiding

Ik ben Sigrid. Ik ben geschoold als klassiek psycholoog, maar herschoold naar holistisch en nutritioneel psycholoog en yogaleraar.
Ik ben elke dag bezig met mentale gezondheid als hulpverlener die yogales geeft en als yogalerares die therapie geeft.
En als mens, want ook voor mij is dit leven soms een delicaat evenwicht.

Ik leg voor mijn cliënten en studenten altijd de brug tussen de nieuwste wetenschappelijke mind-body inzichten en de oude Oosterse wijsheden.
Ik maak de dingen graag simpel en begrijpelijk en dat moet niet superserieus en stijf zijn (ik ben eigenlijk een heel speels mens).

kan ik dit?

Je hebt geen ervaring nodig en we beginnen waar jij nu bent

want waar jij nu bent is altijd het beste startpunt!

je bijdrage

Je bijdrage voor het gehele traject van 10 weken is 170 €.
Daarin is inbegrepen:

  • alle live groepslessen op zaterdagochtend
  • de live online sessies & alle replays
  • de wekelijkse support e-mails met tips, tools & inspiratie

Als het moeilijk voor je is om dit in 1 keer te betalen, neem aub contact op & we vinden een oplossing! Je kan ook met losse lessen komen.

data

Het is groepsles op de volgende zaterdagen:
23/4 – 30/4 – 7/5 – 21/5 – 28/5 – 4/6 – 11/6 – 18/6 – 25/6 – 2/7

Heb je nog vragen over wat dan ook? Alles mag er zijn & alles is welkom op sigrid@blissyoga.be