NIEUWE DATA NAJAAR 2021 BINNENKORT BESCHIKBAAR

Blijf op de hoogte: sigrid@yogapsycholoog.be

Steeds meer mensen gaan gebukt onder rugpijn, maar liefst 75 tot 80% van de Belgen krijgt ooit last van rugklachten. Rugpijn kan echt belemmerend, frustrerend en een zware last zijn.

“Waarom heb ik rugpijn?”

Het antwoord op deze vraag gaat niet alleen over je fysieke ruggengraat, de spieren en ligamenten maar ook je mentale, emotionele en spirituele zelf. Rugpijn komt nooit zomaar en is altijd een belangrijk symptoom.

Wat?

In deze workshop kijken we samen naar de oorzaken van je rugpijn. Houding, beweging, spieren en ergonomie komen aan bod maar ook de rol van stress, voeding, angst voor de pijn en mentale gezondheid. Rugpijn voorkomen is vaak een kwestie van aandacht en bewustzijn en dat is precies het doel van deze dag.

We doen in deze workshop veel yoga specifiek voor de rug, met alle aandacht voor wat jij op dat moment kan. Geen ingewikkelde houdingen, niets wordt geforceerd maar je maakt heel bewust contact met je rug en leert opnieuw voelen waar opening mogelijk is. We ontspannen ook met korte, geleide meditaties en specifieke ontspanningsoefeningen voor rug, nek en schouders.

De basis is Kundalini Yoga: deze yogavorm is fantastisch voor de rug. In Kundalini Yoga spenderen we veel tijd aan de flexibiliteit van de ruggengraat en we bewegen de hele rug op veel manieren die je normaal gesproken niet in het gewone leven doet. We gebruiken statisch rekken en stretchen, verschillende soorten bewegingen en werken intensief met stromen van energie door de ruggengraat.

Aan de hand van een menselijk skelet, duidelijke en eenvoudige oefeningen voor thuis leer je hoe je zelf je rug kan redden. Want elk menselijk lichaam streeft naar zelfgenezing.

In de yogaruimte zullen alle hulpmiddelen zoals kussens, dekens en reksjaals aanwezig zijn die je kan gebruiken voor een veilige ervaring.

Opgelet

Heb je een zwaar rugletsel of ben je recent geopereerd en ben je niet zeker of yoga op dit moment voor jou geschikt is, vraag dan eerst raad aan je behandelend hulpverlener voor je inschrijft!

Voor wie?

De workshop is open voor iedereen, ook als je nog geen Kundalini Yoga-ervaring hebt en ook als je nog nooit yoga hebt gedaan.

Leraar

De workshop wordt begeleid door Sigrid.

Sangeeta heeft 16 jaar ervaring met yoga, waarvan 11 jaar Kundalini Yoga. Zij is certified Kundalini Teacher level 1 en erkend psycholoog.

Wat deelnemers zeggen

 • Heel fijn dat het zo toegankelijk was voor mijn eerste keer yoga. Mijn rug voelt zo goed en ik heb meer vertrouwen gekregen in mijn lichaam.
 • Zo deuggdoend! Mijn rug voelt helemaal open en heb heel veel aan de tips voor thuis
 • Een ongelooflijke mix van fysiek werk, het verband tussen emoties en rugpijn, inzichten, humor, bevrijding, anatomie, stretchen, waauw! Ik raad deze dag aan aan al mijn vriendinnen aan.
 • Heel goed: oefeningen, streching en tips waar je onmiddellijk mee an de slag kunt gaan en waar je direct de positieve gevolgen van voelt
 • Ik voel mij licht, open, positief. Dankbaar.

Verblijf

We verblijven in de prachtige Kasteelhoeve van Wange, een 300 jaar oude vierkantshoeve in het golvende Hageland, gelegen aan een rivier in erkend landschappelijk waardevol agrarisch gebied. Grondig en duurzaam gerenoveerd, sober en kwaliteitsvol. In de weiden rondom de hoeve verblijft een grote kudde paarden. Een verblijf hier is een aparte en pure ervaring: de natuur, de rust, de vergezichten, de paarden, het water, het land,… hier ga je terug naar de essentie.

Inschrijven

Het aantal plaatsen is beperkt om iedereen aandacht te kunnen geven.

Het lesgeld voor deze workshop is 115 €.

Hierin is inbegrepen:

 • het lesgeld voor de leraar
 • werkmateriaal
 • heerlijke vegetarische lunch (veganistisch op aanvraag)
 • huisgemaakte tussendoortjes, thee, water en andere dranken
 • meditatiekussen en futons
 • gebruik van gehele park voor wandelen of buiten mediteren

Om in te schrijven, stuur een mailtje naar sangeeta@blissyoga.be of bel 0496/574106.

Is het betalen van het lesgeld moeilijk voor jou? Contacteer me dan, er is altijd een oplossing. Je inschrijving is definitief na betaling van het lesgeld via bankoverschrijving.

Voor verdere vragen, mail gerust sangeeta@blissyoga.be.

Data & Praktisch

Op dit moment is er nog geen nieuwe workshop gepland.

Stuur een mailtje naar sigrid@blissyoga.be om op de hoogte te blijven en als eerste te kunnen inschrijven.