“Had ik maar een knop om dat piekeren in mijn hoofd eens tot rust te brengen”

“Had ik maar een manier om die spanning en onrust uit mijn lijf te krijgen”

Rust in ons hoofd en rust in ons lijf, dat willen we allemaal.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Steeds meer wetenschappelijke studies leveren bewijs voor die link die al eeuwen vermoed wordt.

Een lichaam dat weinig spanning vasthoudt, geeft een kalme mind. Een mind die niet piekert en maalt, geeft een relaxter lijf.

Een rustige geest en een ont-spannen lichaam zorgen ervoor dat je bewuster en met meer aandacht kan leven. Dat je je vrijer en zorgelozer voelt, dat je leven niet aan je voorbij schiet. Mensen die innerlijke rust ervaren, laten zich niet heen en weer slingeren door hun eigen emoties of gedachten.

Wat?

Deze yogareeks gaat over de tijd nemen om de rust weer terug te vinden, zodat er ruimte is om helder na te denken, goede keuzes te maken en te genieten van het leven. Plaats maken voor dingen die jij belangrijk vindt, in plaats van je te laten leiden door de waan, de angsten en de sleur van de dag.

Kundalini Yoga biedt hierin erg eenvoudige maar krachtige tools.

Transformatief

Kundalini Yoga is de yoga van transformatie en werkt snel en efficiënt. Wat we in feite doen in deze yoga, is lijf en mind zuiveren. Terwijl je beweegt, laat je spanning en onrust los in je lichaam. Yoga zorgt voor ontlading van stress en geeft een boost aan je energielevel, spijsvertering en bloedcirculatie. Als je mediteert, zuiver je je mind van alle overbodige ballast. Je zal merken dat wanneer je meer rust in je hoofd krijgt, je ook meer energie overhoudt.

In deze reeks doen we specifieke yoga om de energieën in het lichaam optimaal te laten stromen en blokkades los te laten, veel ademhalingsoefeningen (pranayaam) en leren we technieken om de mind te trainen zodat je geen slaaf wordt van je gedachten.

In deze lessen krijg je waardevolle technieken voor zelfontwikkeling die diepgaande en langdurige transformatie geven. Elke les heeft een thema en elke week krijg je in de les een opdrachtje mee naar huis zodat je maximaal effect hebt van de teachings. Na elke les krijg je tips voor thuis in je mailbox.
In deze reeks o.a. de thema’s: Wat vertelt je lichaam, Je relatie met je mind, Overvol hoofd, Perfectionisme, Oude patronen, Accepteren en loslaten, Geduld, De neutrale mind, Mudras (handhoudingen), Shuniya (de staat van ego-loosheid)

Lesgever

Je krijgt les van Sangeeta, 13 jaar ervaring met yoga, waarvan 9 jaar Kundalini Yoga. Zij is certified Kundalini Yoga Teacher en erkend psycholoog.

Sangeeta inspireerde al talloze mensen om hun leven te veranderen en te transformeren. Ze schept in haar lessen en therapie een compassievolle, veilige en ondersteunende sfeer maar durft je ook te confronteren als dat nodig is voor je groei.

Praktisch

Je kan op twee manieren deelnemen aan de lessen:

 • je schrijft in voor deze 10-delige reeks in één keer, je bijdrage voor deze reeks van 10 weken is dan 150 €.
 • of je komt met losse lessen, je betaalt dan 18 € per les aan de leraar.

Als je eens op je ‘vaste’ dag niet kan komen mag je steeds naar een andere les op een ander tijdstip in dezelfde week komen

Inschrijven: stuur een mailtje naar sangeeta@blissyoga.be en vermeld je lesmoment van keuze.

Je mag steeds in de Zomeryoga eens een proefles komen volgen.

Er zijn 3 lesmomenten:

 • Woensdagochtend om 9 u in Linter, in Zeep & Zout
 • Woensdagavond om 20 u in Tienen, in de kapel van het Oud-College
 • Zaterdagochtend om 9 u in Tienen, in De Begijnhoeve

De lessen zijn doorgaans snel volzet, dus wacht niet te lang als je denkt dat dit iets voor jou is.

Lesschema voor deze reeks

Zo eren we mekaars tijd en energie

Afspraken over het inschrijven voor de yogalessen:

 1. Kan je max 2x niet komen in een reeks en je meldt dit op voorhand: je betaalt gewoon de lessen die je kan komen. Bijvoorbeeld als je 2x niet kan komen in een reeks van 10 lessen, betaal je 15 x 8 = 120 euro
 2. Kan je meer dan 2x niet komen in een reeks, dan betaal per les dat je komt de prijs van een losse les, dit is 18 euro per les.
 3. Werk je in ploegen, reis je veel of is er een andere structurele reden waarom je niet regelmatig naar de les kan komen, praat erover met mij, het is nog nooit gebeurd dat er geen oplossing werd gevonden die voor iedereen goed voelt 🙂
 4. Is het betalen van een hele reeks ineens moeilijk, ook daar kunnen we over praten en een oplossing vinden, altijd.

Opgelet

 • Er is geen les in de herfstvakantie
 • Er worden nooit reeksen terugbetaald.